CROWNED!

Tentoonstelling

Nederland bezit honderden kronen en tiara’s in particuliere collecties en musea. De expositie CROWNED! toont de meest bijzondere van deze kronen, tiara’s, diademen en andere hoofdbedekkingen die bedoeld zijn voor speciale gelegenheden, uit alle hoeken van de wereld. Het dragen van kronen is niet alleen meer voorbehouden aan vorsten en religieuze leiders. Deze expositie neemt de bezoeker mee in de bijzondere wereld van kronen en kroningen.

Royal designs
In de expositie in het Zilvermuseum wordt aandacht besteed aan het ambacht van de goudsmid en het maken van kronen. De totstandkoming van een kroon in al zijn facetten en diversiteit wordt belicht aan de hand van een grote verscheidenheid aan kronen in materiaal, design, functie en tijdsbeeld. Hoe verhouden ontwerper, maker, drager, vorm, techniek en materiaal zich tot elkaar? Door kijken, ontdekken en doen krijgt de bezoeker antwoord op de vraag: ‘Wat maakt een kroon een kroon?’.

Dress to impress
Op de tentoonstelling in Museum Rijswijk maakt de bezoeker kennis met een rijke verscheidenheid aan kronen en kroningsrituelen uit tal van landen en culturen. In een plechtige bijeenkomst ontvangt de vorst een kroon en andere attributen die met elkaar zijn wereldlijke macht symboliseren. Ook binnen de grote wereldgodsdiensten worden kronen gebruikt die de hoge positie van geestelijk leiders onderstrepen. In ons dagelijks leven tenslotte, is de kroon een veel gebruikt en toegepast voorwerp. Denk aan feesten of reclame uitingen, huwelijksplechtigheden, traditionele dansuitvoeringen en theatervoorstellingen. 

Wanneer?

Vanaf Donderdag 13 oktober 2016 tot Maandag 5 juni 2017

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Toegangsprijzen

  Van Tot Toelichting
8.00

Kinderen van 6 -12 jaar € 4,- Jeugd van 13 -18 jaar € 6,- Volwassenen € 8,- Gratis:Museumkaarthouders* , Vrienden van het Zilvermuseum, Rembrandtkaart, ICOM kaart, Studenten Vakschool

Contactgegevens

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven

Kazerneplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
2871 CZ, Schoonhoven