Den Bonten Osch

B&B Den Bonten Osch is geopend in november 2013. De B&B is gevestigd in het voormalige pakhuis van het grachtenpand Haven 23 waarvan de eerste geschreven geschiedenis dateert van 1581, waarna het grachtenpand in 1599 z'n nu nog steeds gebruikte naam Den Bonten Osch verkrijgt. Het werd destijds als volgt omschreven: "26-4-1599 Lucas Roeloffszoon verkoopt Geryt Vermoolen een rentebrief van 100 car gld van Lambert Jacobszoon op huis daar hij jegenwoordich inne woont, daer uythanght Den Bonten Osch".
Op 20 maart 1847 verzoekt de toenmalige eigenaar Sebastiaan Eliza van Nooten, boekhandelaar te Schoonhoven, toestemming om op het erf achter het woonhuis een stenen schuurtje te mogen bouwen, dienende voor opberging van steenkolen, hout etc. uitkomend in de Lange Wijstraat. In dit inmiddels grondig gerestaureerde pakhuis (rijksmonument) hebben de huidige eigenaren Dolf en Marja Philipse B&B Den Bonten Osch ondergebracht.
De B&B is gevestigd op de 1e verdieping met leuk uitzicht op de Lange Weistraat en is van alle mogelijke moderne gemakken voorzien.

Faciliteiten
De totale vloeroppervlakte is ca. 50 m2. De ingang is gelegen aan de Lange Weistraat nr 6c. Via een gang en trap bereikt u het appartement, dat is voorzien van een gezellige woonkamer met eethoek en een afgescheiden slaapkamer met tweepersoonsbed. Het appartement beschikt tevens over een gedeeltelijk afgesloten keuken voorzien van was- en droogmachine, koelkast, vierpits-inductiekookplaat, combi-magnetron, afzuigkap, koffiezetapparaat, waterkoker, serviesgoed en bestek. Er voldoende kastruimte aanwezig voor hang- en leggoed. De ruime doucheruimte met toilet en separate wastafel bevindt zich achter de keuken. Het gehele appartement is voorzien van CV en gratis wifi.
De mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van ons privé dakterras.
Het appartement is niet geschikt voor huisdieren en roken is niet toegestaan.

Praktische informatie

Accommodatie
Soort gebouw Grachtenpand
Classificatie
Classificatie in tulpen 4
Faciliteiten (Algemeen)
Roken Volledig rookvrij
Faciliteiten (Accommodatie)
Terras Ja
Dakterras Ja
Slapen
Tweepersoonskamers 1
TV, audio, video & Internet
Internetverbinding WiFi
Sanitair
Privé badkamer Ja
Textiel- en vaatwas
Was en drooggelegenheid Ja
Keuken en koken
Kookgelegenheid voor groepen Ja
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren niet toegestaan
Capaciteit
Aantal bedden 2
Aantal kamers 1
Prijs
2-persoons kamer met privé sanitair vanaf 75.00
toelichting prijs Bij verblijf van 3 nachten € 70,- en bij 7 nachten € 65,- per nacht.
Ligging
In het centrum Ja

Lange Weistraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
2871 BM, Schoonhoven