Rikkoert Schoonhovens Silverhuys

Twee Oud Hollandse grachtenpanden aan de Haven bieden onderdak aan de grootste collectie zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen van Nederland. In het Rikkoert Schoonhovens Silverhuys ontdekt u zowel objecten in een klassieke als moderne vormgeving. Veel van deze artikelen zijn vervaardigd in ons eigen atelier en waarborgen zodoende een grote exclusiviteit.

Onze edelsmeden zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van speciale opdrachten voor particulieren en bedrijven. U kunt denken aan kandelaars, serviezen, manden en tabaksdozen, maar nog veel meer objecten maken deel uit van onze grote zilvercollectie. Ook het repareren en restaureren van antiek zilverwerk wordt met veel vakmanschap uitgevoerd. Hierbij focussen de zilverensmeden zich op alle details, zodat waar nodig het artikel in originele staat wordt gebracht.

In het Rikkoert Schoonhovens Silverhuys is een speciale afdeling antiek Nederlands zilver, juwelen en exclusieve occasions. Als gecertificeerd taxateur letten wij op de kwaliteit en authenticiteit van ieder object.

Daarnaast is het de moeite waard om een kijkje te nemen in het EDELambachtshuys, waar unieke producten worden gepresenteerd. Hier kunt u sieraden bekijken en kopen, maar ook modern grootzilver en typische Joodse zilverwerken bekijken. Ruim 800 producten die tussen 1600 en 1930 zijn vervaardigd, kunt u bekijken in de voormalige Joodse synagoge, welke in 1838 is gebouwd. Ook kunt u een kijkje nemen bij onze zilversmederij en het Joodse bad, de Mikwah. Meer informatie is te vinden op www.schoonhovenszilvermuseum.nl.

Praktische informatie

Huisdieren
Huisdieren Huisdieren alleen aan de lijn
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Fotograferen toegestaan Fotograferen zonder flits toegestaan
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden PIN
Winkel
Type winkel juweliersartikelen,kunst/antiek

Haven Model.NdtrcItem.HouseNumber
2871 CK, Schoonhoven