't Wilgerak

Zwembad ’t Wilgerak is het openluchtzwembad van Schoonhoven. Het zwembad beschikt over drie fraaie buitenbaden, is ruim opgezet met een aparte ruimte voor gezinnen met jonge kinderen en heeft een grote speel- en zonneweide.
Door het goede overzicht en de routing kan 't Wilgerak gezien worden als één van de modernste en veiligste buitenbaden van Nederland.
Het zwembad in Schoonhoven heeft een peuterbad, een familiebad en een diep bad. Het peuterbad heeft een waterpaddestoel en een kleine glijbaan. Midden op dit afsluitbare terrein staat een groot speeltoestel, speciaal voor kinderen tot 12 jaar.
In het familiebad zijn verschillende speel-en spelmogelijkheden, zoals een waterspuitbol, een glijheuvel, en een polodoel. Er is ook een waterglijbaan van 35 meter.
In het diepe bad (2.00 meter) kunnen zwemliefhebbers naar hartelust zwemmen, baantjes trekken, duiken of spelen.
Zwembad 't Wilgerak heeft een grote zonneweide met sport-en spelfaciliteiten. Zo kan er gevoetbald worden bij kleine en grote voetbaldoelen, en zijn er mogelijkheden voor volleybal, badminton, basketbal en tafeltennis.
Het zwembad beschikt over moderne kleed- en doucheruimten, en er zijn kluisjes voor het veilig opbergen van waardevolle eigendommen.
Verder is er een eenvoudige horeca voorziening waar onder meer ijs, frisdrank en warme snacks verkrijgbaar zijn.

Praktische informatie

Zwemmen
Kleuterbad Ja
Waterglijbaan Ja
Zwembad Buiten,Verwarmd
Sport
Binnen/buiten Buiten
Recreatie
Sportveld Ja

Lekdijk-Oost Model.NdtrcItem.HouseNumber
2871 AD, Schoonhoven