Beleef Schoonhoven

Wandel  je graag? Loop dan zeker langs de Wal, Voorhaven en Scheepsmakershaven, de Haven, Koestraat en het Doelenplein om niets te missen van de mooiste monumenten van Schoonhoven.  Vanuit Schoonhoven kun je mooie polderwandelingen maken, zoals de Cabauwse Jacobsroute en de Willige Langerakroute. Fiets je graag? Volg de Hofsteeroute als je historische boerderijen in Stolwijk, Berkenwoude en Bergambacht wilt bewonderen of fiets door het open weidelandschap van de Lopikerwaard. Bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) van Schoonhoven, herkenbaar aan de hoge groene stalen riethalm, staat een informatiebord met de verschillende fiets- en wandelroutes.
Kijk hier voor meer informatie over wandel- en fietsroutes > 
Meer weten over de omgeving? Kijk ook eens op www.uitindewaard.nl of op www.vvvalblasserwaardvijfheerenlanden.nl

Kijken of kopen

Objecten en sieraden van goud, zilver en andere materialen zijn te te zien en te koop bij edelsmeden, juweliers en ateliers. Zelf zilver smeden in een echte zilversmidwerkplaats, een ring maken of glaskralen branden, er zijn allerlei creatieve workshops mogelijk in Schoonhoven.
Verder zijn veel andere zaken voor kooplustigen veelal gevestigd in historische panden.
Vrijdagavond is het koopavond en op woensdagmorgen is er markt op het Doelenplein.
Kijk hier voor een overzicht van winkels >
Of kijk ook eens op www.winkelstadschoonhoven.nl of download de Schoonhoven App.

Evenementen

Schoonhoven zet met evenementen als de Nationale Zilverdag en de Culturele Zondagen de creatieve kanten van de zilverstad in het zonnetje. Beleef ze mee, net als de vele andere evenementen.
Kijk hier voor een overzicht van de evenementen>
Of download de folder >

Parkeren

De stad is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer (Arriva). Parkeren in het centrum is gratis. Meer informatie over parkeren >

Met een groep

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een uitje met familie, bedrijf of vrienden? In Schoonhoven zijn er een aantal actieve arrangementen voor groepen zoals op Jacht naar de Macht, The Target of Sabotage Schoonhoven. Allemaal leuke, actieve daguitjes of ontdek de wereld van het zilver met het dagarrangement Op pad in Schoonhoven zilverstad.