Museum

In het enige zilvermuseum van Nederland ruik, proef, hoor, voel en zie je zilver zoals je dat zelden ziet. Vraag de zilversmeden het hemd van het lijf en kijk je ogen uit in de Zilversmederij. Word zelf zilversmid voor een dag, test je kennis en maak een sleutelhanger of ketting in het Zilverlab. Niet te missen is de langste zilverdoe-tafel ter wereld, vol zilververhalen en opdrachten met een knipoog naar de geschiedenis, etiquette en stijlen.
Zilver maakt meer deel uit van onze levens en geschiedenis dan we beseffen. Eeuwenlang betaalden we met zilver en nog steeds sieren zilveren kandelaars onze feestelijk gedekte tafels en straalt zilver op kampioensmomenten. Zelfs in mobiele telefoons, botox en bij waterzuivering wordt het edelmetaal gebruikt.
Kijk voor meer informatie op www.zilvermuseum.com.

VVV Agentschap

In het Nederlands Zilvermuseum is het VVV agentschap gevestigd. Hier kun je terecht voor folders, fiets- en wandeleroutes en natuurlijk kun je hier ook een VVV cadeaukaart of dinercheque kopen.
VVV-agentschap Schoonhoven, Kazerneplein 4, 2871 CZ Schoonhoven, tel. 0182-385 612, info@zilvermuseum.nl. Open: dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur.

Brochures en plattegrond

Brochure Schoonhoven met 22 hotspots en plattegrond (download voorzijde - download achterzijde)
Brochure Evenementen Krimpenerwaard (download voorzijde - download achterzijde)

Groepsbezoek Schoonhoven

Wil je een complete dagtocht voor een groep organiseren? Laat VVV dit voor je doen! Neem hiervoor contact op met de afdeling groepsdagtochten in Dordrecht, 078-6322422/ 078-6322477, res@vvvzhz.nl of kijk op www.opstapinzuid-holland.nl