Nazomerfestival Schoonhoven groter dan ooit

woensdag 23 augustus 2017

Met de vertoning van de feelgood-movie 'La La Land' op groot scherm bij de muziektent in het Springerpark gaat vrijdag 25 augustus de tiende editie van het Nazomerfestival Schoonhoven van start.

Gedurende zes weken zijn op allerlei locaties in de Zilverstad ruim vijftig evenementen te zien op het gebied van onder meer cultuur, sport, muziek, religie, shopping en zilver. Ter gelegenheid van de jubileumeditie is het festival dit jaar vernieuwd en uitgebreid tot zes weekenden.

Naast traditionele evenementen zoals de Avantri Nazomerloop (27 augustus), Open Monumentendag (9 september), de openluchtkerkdienst (17 september) en Bartholomeusdag (30 september) zijn met onder meer een Cabriorit door de Krimpenerwaard (26 augustus), de Dag van de Democratie (9 september), Haastrecht Klassiek (10 september), Shop in the Park (17 september) en het Nazomer Shopping Festival (16 september) nieuwe evenementen aan het festival toegevoegd.

Succesvolle activiteiten van vorig jaar, zoals de Springerpark Bioscoop en het muziekevenement City Beats! zijn opnieuw in de programmering opgenomen. Een bijzonder hoogtepunt is de 20e editie van het Oude Haven Concert op zaterdag 2 september, waarbij de bekende pianist Wibi Soerjadi acte de presence geeft.

"Het is fantastisch te zien hoe organisatoren er al die jaren in zijn geslaagd hun evenement aantrekkelijk te houden", zegt Michiel van der Schaaf van Zilverstad Marketing, dat het nazomerfestival coördineert en het evenementenaanbod in Schoonhoven ondersteunt. "Daarnaast zijn er ieder jaar bewoners, verenigingen en andere organisaties die initiatief nemen voor nieuwe activiteiten, en sluiten steeds meer evenementen uit de hele regio zich aan. Alleen door de inzet van al die mensen is een groot festival als dit mogelijk. Daarmee ontstaat niet alleen een levendige stad waarin het goed wonen en recreëren is, maar krijgt ook de lokale economie een impuls. En is door de jaren heen een uniek aanbod ontstaan. Welke andere plaats van deze grootte heeft immers vijftig evenementen in zes weken?"

Vervolgens: "Naast alle andere leuke evenementen die er zijn, willen we het Nazomerfestival de komende jaren inzetten om het imago van Schoonhoven als Zilverstad te versterken. Daarom zijn we blij dat Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy in de voorlaatste week een Zilverweekend organiseert".

In het weekend van 22 t/m 24 september zijn er op allerlei locaties in de stad tentoonstellingen, rondleidingen en wandelingen rond het thema zilver te zien. En tonen de Schoonhovense zilversmeden op bijzondere locaties hun meesterstukken. Tijdens dit weekend zal de Veerpoort speciaal voor publiek geopend zijn.

Het tiende Nazomerfestival wordt op zondag 1 oktober afgesloten met de inmiddels traditionele Nazomer Lounge. Meer informatie over het festival is te lezen in de programmafolder bij horeca, winkels en zilversmeden, en te vinden op de website http://www.nazomerfestival.info.

Bron: Het Kontakt