Festival Sint! In Schoonhoven start met intocht

dinsdag 13 november 2018

Sint intocht op zaterdag 17 november begin van kids-programma met 20 Sint evenementen. Op zaterdag 17 november a.s. zetten Sinterklaas met zijn Pieten na een lange reis uit Spanje voet aan wal in Schoonhoven. Omstreeks 11.00 uur wordt de pakjesboot verwacht aan de Leksteiger nabij de Veerpoort. Rond het middaguur ontvangt burgemeester Cazemier de Goedheiligman op het stadhuisbordes, waarna de rijtoer door de stad begint. De grootste intocht van de Krimpenerwaard is tevens het begin van het festival ‘Sint! in Schoonhoven’, waarin zo’n 20 kids-events tot en met 5 december zijn gebundeld. Thema is dit jaar ‘Sint zoekt talent’.

De hele zaterdag staat het historisch centrum van Schoonhoven bol van de vrolijke activiteiten. Na de rijtoer kunnen kinderen in de winkelstraten spelletjes doen met de Pieten, dansen met de danspieten en een optreden van Muziekpiet bijwonen. Kinderen hebben de kans om hun talent te tonen op het podium op de Steenenbrug. Net als de talentvolle Pieten trouwens…

20 evenementen tot en met 5 december
De intocht is de start van bijna vier weken met zo’n 20 uiteenlopende kids-evenementen in de Zilverstad, met o.a. theater, cultuur, muziek, kinderdisco, winkelen en eten en drinken. Het Sintfestival duurt tot en met woensdag 5 december. Die middag worden volgens oude Schoonhovense traditie als Sint of Piet verklede kinderen bij winkels en horeca getrakteerd op wat lekkers. Met een groot afscheidsfeest in Kegelhuis De Engel wordt het festival daarna afgesloten.

De Vrolijke Pepernoot
Uniek is de nieuwe belevingswinkel ‘De Vrolijke Pepernoot’ in de Lopikerstraat, die op zaterdag 17 november om 14.15 uur zijn deuren opent. In de legendarische voormalige boekwinkel van Toon en Erna Rikkoert allerlei vaardigheden oefenen en Sint en zijn Pieten helpen met hun drukke schema om op tijd alle pakjes door de schoorstenen van de Krimpenerwaard te krijgen. In ‘De Vrolijke Pepernoot’ kun je pepernoten bakken, muziek maken, helpen met pakjes inpakken, kleding repareren, tekenen en kleuren en nog veel meer! Natuurlijk laat Sinterklaas zich in deze vrolijke ambiance regelmatig zien om zelf te beoordelen hoe het talent zich ontwikkelt.

‘Sint! in Schoonhoven’ is een initiatief van Zilverstad Marketing in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard en winkeliers, zilversmeden, horeca, musea en evenementenorganisaties in Schoonhoven. Alle informatie is te lezen in de programmafolder die verkrijgbaar is op ruim 30 locaties in de Zilverstad en te lezen op www.sintinschoonhoven.nl.