Schoonhoven kalender toont zilverstad

donderdag 22 november 2018

Het tonen van mooie en bijzondere beelden draagt bij aan bewonerstrots. Op basis van dat idee ontwikkelde Stichting Schoonhoven Zilverstad een Schoonhoven Kalender. Fotograaf Rob Glastra overhandigde deze week het eerste exemplaar officieel aan wethouder Jan Vente. Inwoners van Schoonhoven ontvangen een gratis kalender zolang de voorraad strekt.

Het idee voor het uitgeven van een stadskalender ontstond toen Stichting Schoonhoven Zilverstad dit voorjaar toerisme-fotograaf Anne Hamers vroeg om beelden te maken voor de nieuwe website van Schoonhoven.

Schoonhoven kalender

Fotograaf Rob Glastra (links) overhandigde het eerste exemplaar van de Schoonhoven Kalender 2019 officieel aan wethouder Jan Vente. De kalender is tot 15 december voor € 7,95 verkrijgbaar bij 15 winkels en horecabedrijven in de Zilverstad .

Reacties overweldigend
“Onder de foto’s die Anne als buitenstaander maakte waren prachtige beelden van mooie plekjes die we zelf nooit op die manier hadden bekeken”, zegt citymanager Michiel van der Schaaf. “Toen we foto’s van de Veerpoort, het Springerpark, de Lek en een oude zilverwerkplaats aan wat mensen liet, zien waren de reacties overweldigend: die afbeeldingen wilden ze zelf ook wel aan de muur! Ik merkte dat bij het kijken naar de foto’s bewoners en ondernemers trots spraken over de prachtige stad die we hebben. En omdat Schoonhoven het hele jaar door veel drukbezochte evenementen heeft, leek het ons handig meteen de grote evenementen in de kalender te vermelden zodat mensen worden uitgenodigd deze te bezoeken.”

Kalender verkrijgbaar tot 15 december

Voorafgaand aan de start van het festival ‘Sint! in Schoonhoven’ overhandigde fotograaf Rob Glastra (die foto’s ter beschikking stelde voor de kalender) op het stadhuis het eerste exemplaar aan wethouder Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard.
De Schoonhoven Kalender 2019 is tot 15 december a.s. voor € 7,95 verkrijgbaar bij 15 winkels en horecabedrijven in de binnenstad van Schoonhoven, herkenbaar aan de speciale poster. Inwoners van de Zilverstad ontvangen tegen inlevering van de huis-aan-huis bezorgde waardebon zolang de voorraad strekt één gratis kalender. De opbrengst van de kalender wordt terug geïnvesteerd in de Zilverstad.

Verkoopadressen via www.facebook.com/schoonhovensewinkeliers