Schoonhoven tot einde jaar Winter Zilverstad

dinsdag 11 december 2018

Met de feestelijke ontsteking van de grote stadskerstboom voor het stadhuis van Schoonhoven gaat op vrijdag 14 december a.s. om 18.30 uur de twaalfde editie van Winter Zilverstad van start. Het festival begint eerder die dag met ‘Proef & Ontdek de kerst’ met een kerstmarkt en allerlei winterse activiteiten in de winkelstraten van de binnenstad.

Het ontsteken van de kerstboom door burgemeester Cazemier is onderdeel van het openingsweekend van Winter Zilverstad. Tot eind december zijn er op allerlei locaties in Schoonhoven zo’n 30 winterse evenementen te beleven op het gebied van onder meer cultuur, sport, muziek, religie, shopping en zilver. Het evenementenjaar wordt afgesloten op oudejaarsdag met de traditionele Oliebollenloop van atletiekvereniging Avantri.

Stadhuis Schoonhoven met kerstboom

Jubileumeditie Nacht van het Zilver
Eén van de hoogtepunten tijdens Winter Zilverstad is de tiende editie van de Nacht van het Zilver op zaterdag 15 december. Van 18.00 uur tot middernacht staat bezoekers dan een bijzondere nacht te wachten, waarbij Schoonhoven het mooiste edelmetaal toont dat de Zilverstad te bieden heeft. Op meer dan 30 locaties tonen goud- en zilversmeden in hun atelier, galeries en werkplaatsen de geheimen van het vak. Daarnaast is de oude binnenstad met vuurkorven en fakkels sfeervol verlicht, en zijn op allerlei locaties zijn exposities en demonstraties te zien.
Een stadsgids brengt bezoekers naar werkplaatsen en ateliers, en vertelt onderweg door de donkere nacht de mooiste verhalen over de Zilverstad. Tijdens de Nacht van het Zilver wordt de Nachtburgemeester geïnstalleerd en zijn het Nederlands Zilvermuseum en het Schoonhovens Edelambachtshuys geopend.
Bijzonder is ook de presentatie van het nieuwe Zilverstad Magazine 2019-2020, dat voor bezoekers aan de Nacht van het Zilver gratis verkrijgbaar is.

Winter Zilverstad is een initiatief van Stichting Schoonhoven Zilverstad (citymanagement) in samenwerking met de winkeliers, zilversmeden, horeca, musea en evenementenorganisaties in Schoonhoven. Alle info is te lezen in de programmafolder die verkrijgbaar is op ruim 30 locaties in de Zilverstad en te zien op de website winterzilverstad.nl.