Schoonhoven is zilver

Drijvende zilverkunst

Drijvende zilverkunst

In de haven van Schoonhoven drijven met bloemen gedecoreerde zilverschalen van kunstenares Karin Lucardie. De unieke kunstwerken werden in 2001 vervaardigd ter gelegenheid van het bezoek van toenmalig prinses Maxima en kroonprins Willem-Alexander aan de zilverstad. Na het overlijden van maakster Karin Lucardie in 2008 is de drijvende zilverkunst aangekocht. De objecten liggen gedurende het toeristisch seizoen in het water in het stadscentrum van Schoonhoven.

Meesterteken in straatbeeld

Wist je dat in Zilverstad Schoonhoven 'Meesterteken-tegels' in de straat liggen? Een stoeptegel met daarop een meesterteken. Dat is het unieke teken dat elke zelfstandig werkende goud- en zilversmid al eeuwenlang op zijn werk afslaat. Een meesterteken maakt duidelijk wie het stuk of sieraad heeft gemaakt. De tegels liggen op plaatsen waar vroeger en nu goud en zilversmeden woonden en werkten in Schoonhoven.

Zilveren Geocache

Over de hele wereld doen al miljoenen mensen van alle leeftijden mee aan het geocaching-spel.
Een mooie manier om de Zilverstad te ontdekken. De zilvercache is te vinden onder de naam ‘Silver and the City’.

Zilverstad rotondes

In Schoonhoven zijn een aantal rotondes gedecoreerd met zilverkunst.
Kijk op www.zilverstadrotondes.nl voor meer informatie. 

Trouwringroute

Speciale route langs goudsmeden en juweliers voor iedereen die in het huwelijksbootje gaat stappen en op zoek is naar een unieke trouwring.
Kijk op www.trouwringrouteschoonhoven.nl voor meer informatie.

Kijk ook eens op www.goudenzilversmidsgilde.nl

Drijvende zilverkunst


Zilverstadrotonde