Blijf een nachtje slapen, zodat je ook de mooie omgeving van Schoonhoven actief kunt beleven. Proef de verschillende keukens van de zilverstad en neem een kruidige Fonteynkoek mee voor thuis.

Aan het water

Al ruim 150 jaar ontvangt hotel Belvédère haar gasten op een uitgelezen plek aan het water. Zoals de naam al zegt heb je er een prachtig uitzicht over de Lek. Nog dichter bij de rivier zit je op het terras van Lekzicht, een restaurant dat vlakbij de aanlegsteiger van de veerpont ligt en haar gasten verwent met drankjes, lunches, diners en high-tea.
Zoek je een kleinschalige accommodatie? Schoonhoven telt 7 B&B's in een voormalige pakhuis, villa of monument en gevestigd aan het water en in de oude binnenstad. Ook kan er overnacht worden op camping en jachthaven.
Kijk in het overzicht voor alle overnachtingsadressen >

Vorkje prikken

Voor de lekkere trek, een goede lunch of smakelijk diner kun je kiezen uit verschillende restaurants, soms gevestigd in monumentale panden in het centrum. Kijk in het overzicht voor alle restaurants en eetcafé's >

Schoonhovense specialiteit

Proef de 'gekruyde fonteyn koeck' van Kok's bakkerij aan de Haven, een kruidkoek naar oud Schoonhovens recept. Al in de 17e eeuw verwende een bakker in de Fonteynsteeg zijn klanten met deze kruidkoek van tarwe- en roggebloem, honing, suiker, specerijen en zuidvruchtjes.